4 tips om geld te besparen op een nieuwe vloer

Wil je een nieuwe vloer in je huis? Je hebt dan veel opties. Het is dan ook moeilijk om een keuze te maken. Zo wil je mogelijk gaan voor een gietvloer, wat vandaag de dag zeer populair is. Helaas is de gietvloer prijs wel aan de dure kant. Toch kun je geld besparen als je een nieuwe vloer wilt kopen. Hiervoor kun je gebruik maken van de volgende tips.

Koop op voorraad

Het maakt niet uit wat voor soort vloer je wilt, je bespaart geld door voorraad te selecteren in plaats van een speciale bestelling te plaatsen uit een winkelvoorbeeld. Fabrikanten van vloerbedekking geven grote kortingen aan dealers die groot inkopen en die besparingen worden doorberekend aan klanten. Als je je droomhuis aan het bouwen bent of iets specifieks in gedachten hebt, zul je waarschijnlijk niet de exacte kleur roze tapijt of de exotische hardhoutsoort vinden die je zoekt. Maar wanneer je vloerbedekking moet leggen in een kinderkamer, een vloer moet aankleden om je huis te verkopen of een huurwoning moet opfrissen, is het kopen van vloerbedekking uit voorraad de beste manier om een kwaliteitsproduct te krijgen voor minder geld.

Ken je doel

De grootste fout die mensen maken als het gaat om het kopen van vloerbedekking, is het kiezen van het verkeerde product voor hun levensstijl. Heb je een gestage stroom rommelige kinderen die je huis in en uit gaan? Dan is het geen goede keuze om tapijt te leggen in een gang, waar het gemakkelijk vlekken of slijtage kan vertonen. Tapijt kan echter perfect zijn voor slaapkamers of andere verkeersarme delen van je huis waar je een gezellige omgeving wilt creëren. Verschillende soorten vloerproducten hebben inherent verschillende gebruiksbeperkingen. Als je bijvoorbeeld iets wilt installeren dat 20 jaar meegaat, is keramische tegels duidelijk duurzamer en gaat het langer mee dan tapijt. Binnen elke productcategorie is er echter een breed scala aan kwaliteit om op te letten.

Gebruik een restant

Een van de goedkoopste manieren om nieuwe vloeren te leggen, is profiteren van wat vloerbedekkingdealers een tapijtrestant noemen. Restanten zijn restjes van een tapijtrol die met flinke kortingen worden verkocht. Ze zijn een goedkope oplossing als je goed tapijt nodig hebt voor een kleine slaapkamer, kantoor aan huis, veranda of inloopkast. Verkopers van vloerbedekkingen komen ook terecht met overgebleven dozen tegels, hout of laminaat die ze met een enorme korting willen verkopen. Dit is een geweldige optie wanneer je vloerbedekking in een foyer, wasruimte of badkamer moet opvrolijken.

Installeer de vloer zelf

Een groot deel van de kosten van vloerbedekking bestaat uit arbeid en plaatsing. Als je handig bent of bereid bent te leren hoe je een bepaald type vloerproduct moet installeren, kan dit je een hoop geld besparen. Sommige producten, zoals laminaatvloeren, zijn eenvoudig te installeren met slechts een paar basisgereedschappen. Als je een buurman, vriend of familielid kunt rekruteren om te helpen, kan het installeren van nieuwe vloeren een leuk en bevredigend weekendproject zijn. Je vindt veel hulp door op YouTube te zoeken naar instructievideo’s over elk type vloerbedekking.

Geplaatst op |