Compound interest calculator

Met onze samengestelde rente calculator kun je eenvoudig berekenen hoe jouw initiële investering en maandelijkse bijdragen groeien over tijd met samengestelde rente. Volg deze stappen om de calculator te gebruiken:

Stappenplan

 1. Stap 1: Initiële Investering
  • Initiële Investering: Voer het bedrag in dat je aanvankelijk wilt investeren. Dit is je startkapitaal.
 2. Stap 2: Bijdrage
  • Maandelijkse Bijdrage: Voer het bedrag in dat je elke maand wilt toevoegen aan je investering. Dit kan ook een negatief getal zijn als je maandelijks geld wilt opnemen.
  • Lengte van Tijd in Jaren: Voer het aantal jaren in dat je van plan bent om te sparen of te investeren.
 3. Stap 3: Rentepercentage
  • Geschat Jaarlijks Rentepercentage: Voer het geschatte jaarlijkse rentepercentage in dat je verwacht te verdienen op je investering.
  • Rentepercentage Variatierange: Voer de variatierange in om de resultaten voor verschillende rentetarieven te zien. Dit helpt je om te begrijpen hoe kleine veranderingen in het rentepercentage je eindbedrag kunnen beïnvloeden.
 4. Stap 4: Rente Opbouwen
  • Frequentie van Rente Opbouwen: Kies hoe vaak de rente op je investering wordt samengesteld. Opties zijn jaarlijks of maandelijks.
 5. Bereken het Eindbedrag
  • Klik op de “Bereken” knop om het geprojecteerde eindbedrag te zien op basis van de ingevoerde gegevens. De resultaten tonen het eindbedrag voor het geschatte rentepercentage en de variatiebereik.

Stap 1: Initiële Investering

Stap 2: Bijdrage

Stap 3: Rentepercentage

Stap 4: Rente Opbouwen

Voordelen van Rente-op-Rente Sparen

 1. Exponentiële Groei: Samengestelde rente zorgt ervoor dat je rente verdient op zowel je initiële investering als op de eerder verdiende rente. Dit leidt tot een exponentiële groei van je vermogen over tijd.
 2. Hogere Opbrengsten: Hoe langer je geld geïnvesteerd blijft, hoe meer je profiteert van samengestelde rente. Dit kan leiden tot veel hogere opbrengsten vergeleken met enkelvoudige rente.
 3. Voordeel van Tijd: Hoe eerder je begint met investeren, hoe groter het effect van samengestelde rente. Zelfs kleine bijdragen kunnen aanzienlijk groeien als ze over een lange periode worden samengesteld.
 4. Flexibiliteit in Bijdragen: Je kunt regelmatig kleine bedragen bijdragen, wat het gemakkelijker maakt om te sparen zonder dat het een grote impact heeft op je maandelijkse budget.
 5. Inflatiebescherming: Samengestelde rente helpt je om je koopkracht te behouden en kan zelfs de inflatie overtreffen, waardoor je vermogen in reële termen groeit.

Door gebruik te maken van onze samengestelde rente calculator kun je plannen hoe je je spaargeld en investeringen kunt laten groeien, zodat je jouw financiële doelen kunt bereiken.