BTW verhoging zorgt voor een ongezonder Nederland

btw verhoging ongezondVanaf januari gaat het BTW laagtarief van zes naar negen procent voor een groot aantal diensten en producten. Dit strookt niet bepaald met het Nationaal Preventieakkoord, gelanceerd door staatssecretaris Paul Blokhuis. Eén van de speerpunten uit dit akkoord is het bestrijden van overgewicht. Een verhoging op gezonde levensmiddelen staat hier haaks op.

Sportclubs

Ook sportclubs moeten het ontgelden. Een sportclub zonder winstoogmerk wordt vrijgesteld van BTW. Voor veel van deze clubs geld van oudsher dat de kosten hoger liggen dan de inkomsten. Vrijstelling van BTW zorgt ervoor dat deze sportclubs ook geen BTW meer kunnen terugvragen. Er ontstaat dus een enorm gat wat opgevuld moet worden door een verhoging van de contributie.

Sportscholen hebben een winstoogmerk en berekenen zes procent BTW. Hier vindt dus een verhoging plaats van 3 procent die weer door wordt berekend aan de consument.

Ongezond

Al met al kan er gesteld worden dat deze verhoging ongezond is voor Nederland. Mensen worden niet bepaald aangemoedigd om te gaan sporten of gezonder te gaan eten door deze BTW verhoging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *