Gietvloeren populair bij jong en oud

Dat gietvloeren steeds populairder worden is je vast niet ontgaan. Je komt ze steeds vaker en op verschillende plekken tegen. Jong en oud is er stiekem een beetje verliefd op geworden, dit snappen wij maar al te goed!

Gietvloeren voor ieder interieur

Gietvloeren in bedrijfsruimtes kenden we al langere tijd, maar tegenwoordig vind je ook steeds meer gietvloeren in huishoudens. Dit is ook niet zo gek aangezien de vloeren, naast dat ze er prachtig uitzien, ook vele voordelen kennen. Gietvloeren zijn namelijk enorm duurzaam, slijt- en krasvast, vlekbestendig en bovenal zijn ze hartstikke sterk. De verschillende soorten afwerkingen en uitvoeringen zorgen voor een unieke uitstraling. Of je nu kiest voor glanzend en chic, stoer en ruw of voor minimalistisch en licht. Met gietvloeren kun je helemaal je eigen smaak en stijl kiezen. Passend bij de rest van jouw huis en interieur.

De voordelen van gietvloeren

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer, niet zo gek want gietvloeren hebben enorm veel voordelen. Zo zijn ze ideaal voor gezinnen met jonge kinderen omdat ze door hun hardheid wel tegen een stootje kunnen. Ook het schoonmaken gaat gemakkelijk, zowel nat als droog. Ook vlekken hechten zich minder snel aan de vloer, dit komt door de speciale laag die over de vloer heen zit. Ook voor oudere mensen is een gietvloer een uitkomst. Doordat de vloer onderhoudsarm is en makkelijk schoon te houden kost het weinig tijd, energie en kracht om de vloer netjes en schoon te houden.

Gietvloeren hebben een lange levensduur, je laat de vloer gieten door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en je hebt er jaren plezier van. Het fijne is dat je in veel gevallen al na 24 uur op de vloer kunt lopen. Bij dikkere vloeren en meerdere verschillende lagen kan dit wat langer duren, maar daarna kun je jarenlang gaan genieten van je vloer! Nog een fijne bijkomstigheid is dat in veel gevallen de gietvloer over de oude vloer heen gelegd kan worden, dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer er tegels onder de gietvloer liggen. Hierdoor is je vloer nog sneller klaar en kan het echte genieten beginnen.

Het inrichten van een interieur met gietvloer

Het inrichten en aankleden van een ruimte kan soms nog weleens lastig zijn. Hieronder geven we je een aantal tips over hoe je een huiselijke sfeer kunt creëren wanneer je een gietvloer hebt. Een gietvloer zorgt namelijk met de juiste accessoires, meubels en kleurgebruik voor een fijne en warme plek waar je nooit meer weg wilt.

  • maak gebruik van kleuren, zowel op de muur als in de accessoires
  • een deken en kussentjes op de bank zorgen meteen voor een huiselijke sfeer, maak hier dus ook zeker gebruik van
  • ook een fijn kleed op de grond mag eigenlijk niet ontbreken. Een goede sfeermaker én ook meteen lekker warm aan je voeten. Win win zou ik zeggen
  • als je het over sfeermakers hebt dan denk je natuurlijk ook meteen aan kaarsen
  • verse bloemen op tafel doen het ook altijd goed, geen zin om elke week nieuwe bloemen te kopen? een zijde boeket staat net zo mooi en vrolijk
Geplaatst op |