Mediamarkt BTW acties in 2019, of toch niet?

media markt btw actie

De Mediamarkt, wie heeft er niet eens een keer iets gekocht bij deze Duitse allesaanbieder op het gebied van.. media. Laptops, telefoons, witgoed, games.. in vrijwel alle categorieën biedt de Mediamarkt een ruim aanbod. Online én in de winkel. En dat doen ze met succes gezien het marktaandeel wat ze inmiddels hebben veroverd.

Eén van de punten waarom de Mediamarkt zo populair is, is door de gunstige prijzen. Ze bieden vaak de laagste prijs en blijven constant controleren of ze nog steeds de laagste prijs van Nederland bieden.

En dan is er een paar keer per jaar de welbekende Mediamarkt BTW actie. BTW, weg ermee. De 21% omzetbelasting die je normaal gesproken betaalt komt te vervallen. Een dikke korting dus, die geldt op vrijwel het gehele assortiment.

Toch is het nog maar de vraag of we in 2019 dezelfde BTW acties van de Mediamarkt gaan terugzien. Uit diverse tests is gebleken dat de Mediamarkt haar prijzen voor bepaalde producten verhoogt wanneer een BTW actie om de hoek komt kijken. Erg pijnlijk!

Daarnaast is er nog de 21% korting die je dénkt te krijgen. Echter, rekenen we mee? We gebruiken een fictief voorbeeld van een product van 121 euro. Dat is dus, 121%. Zonder BTW, dus 100%, is dat 100 euro. Als we echter het verschil gaan berekenen tussen beide bedragen (100-121)/121*100 dan komen we op een prijsverlaging van 17.35%. Niet helemaal die geschetste 21% korting dus.

De 21% BTW actie van de Mediamarkt is natuurlijk een mooi stukje marketing. Mits er niet met prijzen wordt gegoocheld is dit natuurlijk een heel aardige korting die erg van pas komt wanneer je een duur apparaat wilt aanschaffen. Wij hopen dan ook van harte dat de BTW acties van kracht blijven in 2019!

2 thoughts on “Mediamarkt BTW acties in 2019, of toch niet?”

  • beetje jammer dat sommige niet snappen dat de prijzen elke dag omhoog en omlaag gaan en dat dat ook gebeurd tijdens de btw dagen, en niet alleen om hoog gaan maar ook veel om laag.. tankstations,vliegtickets mee te vergelijken en alle andere bedrijven ook zoals bol.com, bcc, iedereen.
    Zo dom XD, tegenwoordig heeft iedereen blijkbaar vooroordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *