Moneybird Review, mijn online boekhoudpakket

moneybird review

Iedere ondernemer in Nederland heeft de verplichting een boekhouding bij te houden, zo ook ondergetekende. Ik maak al een jaar of zes gebruik van het online boekhoudpakket Moneybird. En door de jaren is dit pakket uitgebreid en verbeterd tot een pakket wat zich kan meten met de grote jongens. Maar wat maakt dit online boekhoudpakket precies zo prettig? Dat ga ik je in deze Moneybird review haarfijn vertellen

Eenvoudig boekhoudpakket

Moneybird blinkt uit in eenvoud. Van het maken tot facturen tot het verwerken van banktransacties, alles is binnen een paar klikken te realiseren. En dat alles in een minimalistisch jasje. Maar, laat je eerste indruk niet leidend zijn. Het boekhoudpakket is namelijk erg compleet.

Compleet boekhoudpakket

Ondanks dat Moneybird minimalistisch is, is het dat beslist niet in z’n functies. Je kunt vrijwel alles met Moneybird. Op de vraag “Is moneybird een volledig boekhoudpakket?” kan ik volmondig “Ja” antwoorden. Het is niet alleen mogelijk BTW te berekenen van uitgaande en inkomende facturen, maar Moneybird stelt je ook in staat om online de BTW aangifte te doen. Je voert je BTW nummer in, je KVK nummer en wacht op verificatie. Wanneer deze verificatie is voltooid kan Moneybird de elektronische BTW aangifte voor je doen!

Een andere fantastische functie is het koppelen van je bank met Moneybird. Alle transacties, ingaand en uitgaand worden ingeladen. Vervolgens kan je hier je inkomende en uitgaande facturen aan koppelen. Moneybird koppelt een groot deel van je facturen zelfs automatisch.

Moneybird API

Wat briljant is aan Moneybird, is dat er een API beschikbaar is. Je kunt dus zelf aan de slag gaan met functies die vervolgens koppelen met Moneybird. Zelfs als je geen developer bent dan kan de API functie nuttig zijn. Draai je een WooCommerce webwinkel? Dan kan je koppelen doormiddel van een plugin. Webwinkel platformen zoals Shopify en

Moneybird verschaft inzicht

Wanneer je alle functies van Moneybird goed toepast, krijg je uitermate goed inzicht in je boekhouding. Zo kan je facturen een omzet categorie meegeven. Zo kan je in je resultatenrekening precies zien welk deel van je werkzaamheden iets heeft opgeleverd. Erg handig als je, net als ik, een manusje van alles bent. Ik heb misschien wel 10 verschillende omzet categorieën zodat ik precies weet met welke werkzaamheden iets is verdiend. Dit is vervolgens weer terug te koppelen aan gemaakte kosten waardoor het duidelijk is wat het nettoresultaat van bepaalde activiteiten is. Op basis daarvan is je bedrijfsvoering aan te passen en kan je er bijvoorbeeld voor kiezen minder lucratief werk te laten gaan.

Kosten Moneybird

Voor de prijs hoef je dit online boekhoudpakket beslist niet te laten schieten. Vanaf 10 euro krijg je een pakket waarmee je onbeperkt facturen en offertes kunt versturen. Je bent hier enkel gelimiteerd doordat je slechts 20 banktransacties per maand kunt verwerken. Voor 17.50 kan  je onbeperkt verzenden en kan je 50 banktransacties verwerken per maand. Voor 25 euro kan je onbeperkt transacties verwerken en onbeperkt facturen/offertes verzenden. Er is ook een gratis variant van Moneybird die je in staat stelt 3 verkoopfacturen te verzenden, en 3 inkomende documenten te verwerken.

Conclusie

Moneybird is gewoon een gaaf product. Punt. Ik heb andere, meer traditionele boekhoudpakketten geprobeerd. Daar kon ik helemaal niets mee. Moneybird is eenvoudig en blijft hun pakket verbeteren. Ik voorspel dat we binnen nu en 10 jaar geen boekhouders meer nodig hebben door intelligente boekhoudsoftware zoals Moneybird. En ik voorspel dat ik over 10 jaar nog steeds klant ben.

Geplaatst op |