Nieuwe BTW nummer voor 2020

Claim deze aanbieding nu →
Nieuwe BTW nummer voor 2020 3

Jawel, het is zover. In 2020 krijgen eenmanszaken een gloednieuw BTW nummer welke niet langer is gekoppeld met het burger service nummer. In de afgelopen maanden hebben ruim 1.3 miljoen ondernemers een brief op de mat gekregen met hun nieuwe BTW identificatie nummer. Leuker kunnen we het niet maken.

Het nieuwe BTW nummer

Het oude BTW nummer voor eenmanszaken bestond voor een deel uit het burger service nummer. Identiteitsfraude en zorgen rondom privacy hebben de belastingdienst doen besluiten het BTW nummer te veranderen. De Autoriteit Persoonsgegevens gaf zelfs aan dat het BTW nummer op basis van het burger service nummer onrechtmatig is. Het nieuwe BTW nummer bestaat uit14 karakters in totaal. Het nummer start met NL en wordt gevolgd door 9 cijfers. Het einde bestaat uit een B met twee controle cijfers.

  • Voorbeeld: NL118738938B01

Naast een nieuw nummer heeft het beestje ook een nieuwe naam; BTW-id.

Wat jij moet doen

Vanzelfsprekend vermeld je vanaf 1 januari 2020 het nieuwe BTW nummer op alle facturen. Het oude BTW nummer wordt enkel nog gebruikt in de communicatie met de Belastingdienst. Maar wat moet je nog meer doen met dit nieuwe BTW-id? Even kort wat punten op een rijtje:

  • Zet het BTW-id op briefpapier en facturen
  • Zet het BTW-id op je website of webwinkel
  • Breng je boekhouder of accountant op de hoogte

Wanneer je gebruik maakt van de verleggingsregeling:

  • Nieuwe BTW-id’s van leveranciers en klanten opnemen in jouw administratie
  • Je BTW-id doorgeven aan leveranciers

Nieuwe BTW nummer nog niet ontvangen?

Geen nood! Even bellen met de belastingdienst (0800-0543) en je krijgt je nieuwe BTW identificatienummer alsnog binnen twee weken toegezonden. Ondergetekende was helaas zo ongelukkig om het nieuwe BTW nummer nog niet te ontvangen. En met mij vele anderen ,getuige het speciaal opgezette keuzemenu voor mensen die hun nieuwe BTW nummer kwijt zijn of.. überhaupt niet hebben ontvangen.

Claim deze aanbieding nu →
Nieuwe BTW nummer voor 2020 3
Geplaatst op |