Wist jij dit al over letselschade?

Hopelijk is het iets waar je nooit mee te maken krijgt: letselschade. Letselschade is namelijk niet alleen lastig en vervelend voor jou en de tegenpartij, maar het kan ook voor veel gedoe en rompslomp zorgen. Maar wat is letselschade eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden voor het krijgen van een letselschadevergoeding? En wanneer is het verstandig om een advocaat in te schakelen? Het antwoord op al deze vragen krijg je op deze pagina.

Wat is letselschade

Als je psychische problemen of lichamelijke verwondingen hebt opgelopen door een gebeurtenis dan noemen we dit letselschade. Denk hierbij aan een whiplash als gevolg van een aanrijding. Of lichamelijk letsel als gevolg van een verkeers- of bedrijfsongeval. Kenmerkend voor letselschade is dus dat het schade is aan een persoon en niet aan goederen. Heb je letselschade die is veroorzaakt door iemand anders? Dan kan je deze persoon vragen om een
letselschadevergoeding.

De letselschadevergoeding – welke stappen moet je nemen

Een letselschadevergoeding is de vergoeding die jij als slachtoffer ontvangt vanwege de geleden letselschade. Deze vergoeding ontvang je van de persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de letselschade. Deze vergoeding krijg je echter niet vanzelf. Hiervoor zal je de volgende stappen moeten zetten:

  • Aansprakelijk stellen De eerste stap is dat je de persoon die schade heeft veroorzaakt aansprakelijk stelt. Dit doe je door het toezenden van een aangetekende brief. Door iemand aansprakelijk te stellen geef je aan dat jij deze persoon verantwoordelijk houdt voor de geleden letselschade.
  • Gesprek aangaan Hopelijk lukt het om in gesprek met de tegenpartij de hoogte van de schade en schadevergoeding te bepalen.
  • Naar de rechter Lukt het niet om samen met de tegenpartij tot overeenstemming te komen over de hoogte van de schadevergoeding? Of ontkent de tegenpartij zelfs iedere aansprakelijkheid? Dan kan je een procedure opstarten bij de rechter.

Een advocaat inschakelen

Wil je hulp bij bovenstaande stappen? Dan kan een Letselschade Advocaat Utrecht uitkomst bieden. Een Letselschade Advocaat Utrecht helpt jou bij het verhalen van jouw schade op de persoon die de schade heeft veroorzaakt. Deze hulp kan bestaan uit het schrijven van de aangetekende brief waarin de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld. Hulp kan natuurlijk ook bestaan uit juridische bijstand tijdens een eventuele rechtszaak.

Geplaatst op |