Zorg dat de facturen van je bedrijf betaald worden 

Op het moment dat de betalingen van facturen uitblijven, kan dit grote (financiële) consequenties hebben voor je bedrijf. Het brengt de kasstroom in gevaar, als gevolg waarvan eigen leveranciers mogelijk niet tijdig betaald kunnen worden. Naast het feit dat dit de relatie met leveranciers schaadt, kan het er ook toe leiden dat de productie tijdelijk moet worden stopgezet. Voldoende reden om verschillende mechanismen in te regelen die zo’n situatie voorkomen. Er zijn diverse partijen die je hierin kunnen ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden die een organisatie als Allianz Trade biedt. Je kunt er bijvoorbeeld een kredietverzekering afsluiten of een check laten uitvoeren op nieuwe klanten. Dit artikel zet de opties voor je op een rijtje.

Kredietverzekering afsluiten voor jouw bedrijf 
Een kredietverzekering afsluiten is interessant om je bedrijf te beschermen tegen onbetaalde zakelijke facturen. Wordt een factuur niet betaald? In dat geval keert de verzekeraar een schadevergoeding aan je uit, wat voorkomt dat de kasstroom van je organisatie in gevaar komt. Je hebt daarnaast zelf geen omkijken meer naar het incassotraject dat volgt op onbetaalde facturen. Dit neemt de verzekeraar op zich.

Een bijkomend voordeel van een kredietverzekering is dat je naast schadevergoeding en incasso ook inzichten krijgt in de financiële gezondheid van jouw klanten. Deze partijen geven je daarnaast toegang tot een uitgebreid platform, waarop je de kredietwaardigheid van (nieuwe) klanten kunt controleren.

Kredietwaardigheid checken
Het checken van de kredietwaardigheid is een processtap dat de cashflow en winstgevendheid van jouw bedrijf kan beschermen. Het verminderd het risico dat een gestuurde factuur niet betaald wordt door je klant. Een grote ontbetaalde factuur kan een negatief effect hebben op de groei van je bedrijf en eventueel leiden tot het faillissement van jouw bedrijf.

Verzekering om jezelf te beschermen tegen fraude 
Niet alleen het afsluiten van een kredietverzekering voor je bedrijf en het uitvoeren van een check op de kredietwaardigheid helpt om financiële schade te voorkomen. Overweeg ook het afsluiten van een fraudeverzekering. Een fraudeverzekering maakt dat financiële schade voortkomend uit fraudegevallen binnen en buiten de organisatie vergoed wordt. Zelfs wanneer je denkt de ideale kandidaat gevonden te hebben voor een functie binnen je organisatie, kan later blijken dat deze kandidaat minder oprecht was dan gedacht. Wanneer deze fraude pleegt kunnen de gevolgen daarvan groot zijn. Met een fraudeverzekering ga je dit tegen. Zo komt de kasstroom en daarmee de continuïteit van je bedrijf niet of veel minder snel in gevaar.

Geplaatst op |