Beste online boekhoudprogramma’s

online boekhoud programma

De boekhouding is een onderdeel van de dagelijkse taken wat voor veel bedrijven een tijdrovende, saaie aangelegenheid is. Het chronologisch verslaan van financiële gedragingen is natuurlijk ook niet spectaculair, maar wel een zeer belangrijke taak om de zaken van jouw bedrijf op orde te houden. Echter, de tijden van dikke bundels papierwerk vol met inkomsten, uitgaven en de vermogenspositie van het bedrijf zijn voorbij. Tegenwoordig kan alles overzichtelijk opgeslagen worden in een online boekhoudprogramma. Met een online boekhoudprogramma kunt u boekhouden, factureren, offertes maken, relaties en voorraden beheren, de urenregistratie bijhouden en nog veel meer. Boekhouden is nooit zo leuk en makkelijk geweest.

De populairste online boekhoudprogramma’s

Het online boekhouden is in korte tijd razend populair geworden en veel bedrijven en zzp’ers zijn in het bezit van een online programma om op een eenvoudige manier de boekhouding te kunnen bijhouden en daarnaast nog veel meer taken uit te voeren. Binnen deze industrie van online boekhoudprogramma’s is een onderscheid te maken in de populairste programma’s, waarbij vijf actuele boekhoudprogramma’s besproken kunnen worden.

E-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is op het moment het grootste en populairste boekhoudprogramma in Nederland. Het online programma biedt veel functies aan, waaronder boekhouden, factureren, offertes maken, relaties beheren, urenregistratie bijhouden, koppelingen aan externe systemen maken en het inscannen van inkomende facturen. E-boekhouden.nl is tot stand gekomen door een ondernemer, waardoor de invoerschermen, menuopties en algemene gebruikservaringen op een intuïtieve manier werken. De invoerschermen en menuopties worden ook naadloos aangepast per gebruikerssituatie.

Voor- en nadelen

Het voordeel van E-boekhouden.nl is dat het een groot aanbod aan functies heeft en je met vrijwel alle bedrijfszaken kan ondersteunen. Alle gegevens worden daarnaast in de beveiligde cloud opgeslagen, zodat je ten alle tijden je financiële status kunt zien. Het programma is ook gewaardeerd met het keurmerk betrouwbaar boekhouden.
Een nadeel van E-boekhouden.nl is dat het enige tijd vergt om het programma helemaal te begrijpen.

Prijs

Startende ondernemers kunnen de eerste 15 maanden, gerekend vanaf inschrijving bij de KvK, gratis gebruik maken van E-boekhouden.nl. Na deze periode blijven de prijzen laag, tot 15 euro per maand voor onbeperkte boekhoudingen. De abonnementen zijn tevens maandelijks opzegbaar.

Claim deze aanbieding nu →
Beste online boekhoudprogramma's 2

Exact

Exact is een marktleider in bedrijfsboekhouding en helpt zowel lokale bedrijven als internationaal opererende organisaties. Met behulp van specialisten wordt meer dan 400.000 ondernemers en accountants een softwareoplossing geboden.

Voor- en nadelen

Exact biedt de mogelijkheid om overal online de administratie te kunnen inzien en bijwerken tegen een vaste prijs per maand. De administratie is tevens eenvoudig beschikbaar te maken voor jouw boekhouders en accountants. Door de overzichtelijke indeling wordt er tijd bespaart in het wegwijs worden met het programma en daarnaast hoef je zelf niet meer back-ups te maken.
Het standaardpakket van Exact is relatief duur in vergelijking met andere online programma’s en als je nog extra modules wilt toevoegen, ben je ook meer geld kwijt per maand.

Prijs

De tarieven van de abonnementen van Exact zijn duidelijk, waardoor je geen verassingen zult tegenkomen. Het basispakket kost 31 euro per maand, waarnaast nog allerlei extra modules gekozen kunnen worden. Deze hebben allemaal los een prijs wat eenmalig, maar ook maandelijks erbij kan komen.

Snelstart

Bij Snelstart staat de gebruiker centraal bij de ontwikkeling van software. Ontwikkelaars verhelpen problemen van klanten en het gebruiksgemak voor klanten is het uitgangspunt van het programma. Door ervoor te zorgen dat boekhouden makkelijk wordt, kan jij als ondernemer deze tijd steken in jouw bedrijf en de vooruitgang. Snelstart is geschikt voor startende ondernemers, zzp’ers, MKB, online winkels en grote organisaties, maar ook accountants kunnen er terecht.

Voor- en nadelen

Snelstart voorziet klanten van een geautomatiseerde voorraadbeheer, veel opties voor het versturen van facturen en met het programma is het ook mogelijk koppelingen tussen banken en andere software te maken.
Echter, Snelstart is niet echt geschikt voor gebruikers met een Mac of Linux. Daarnaast is de back office niet altijd efficiënt en logisch ingericht.

Prijs

Snelstart biedt vier mogelijkheden van pakketten die van 9,50 tot 32,50 euro per maand gaan. De prijs-kwaliteit verhouding wordt desondanks niet altijd positief beschreven in reviews van gebruikers.

Moneybird

Moneybird is vanuit een perspectief van efficiëntie opgericht. Het doel van het programma is om de gebruiker iedere dag te verrassen met eenvoud en het intuïtieve en simpele karakter van Moneybird. De financiële administratie wordt voor ondernemers een gemak en er wordt nog steeds aan het platform gewerkt om het nog gebruiksvriendelijker te maken.

Voor- en nadelen

De voordelen van het programma zijn vrij groot en sommigen zeggen zelfs dat het versturen van facturen door Moneybird “leuk” wordt gemaakt. Klanten kunnen een factuur met iDeal direct na ontvangst betalen, wat dan direct als betaald wordt geboekt. Moneybird is een van de beste en makkelijkste gebruiksprogramma’s in de wereld van boekhoudprogramma’s. Voor iedere ondernemer is het duidelijk en binnen vijf minuten kun je aan de slag. Bonnetjes kunnen direct ingeboekt worden via een foto. Overigens kun je het pakket gratis uitproberen voor 30 dagen.
Enkele nadelen aan het programma zijn dat de prijs per verstuurde factuur aan de hoge kant is. Wanneer je meer dan drie, maar minder dan tien facturen per maand verstuurt, betaal je toch tien euro per maand. Het programma geeft weliswaar een goed inzicht in de BTW-zaken, maar het bijhouden en afschrijven van voorraden is daarentegen niet mogelijk. Dit maakt het geen écht boekhoudprogramma.

Prijs

Bij Moneybird zijn er drie mogelijke pakketten waar je uit kunt kiezen. Ten eerste is er de gratis account, die je tot dertig dagen kunt gebruiken voor drie facturen, offertes maken en inkoopfacturen boeken. Als tweede is er de onbeperkte account, waarmee je simpelweg onbeperkt facturen en offertes kunt versturen. Eveneens is er de mogelijkheid tot periodiek factureren, wat per dag, week, maand en zelfs jaar kan, en facturen kun je direct via PostNL versturen. Als laatste is er de mogelijkheid tot een plus account, waarmee je alle functies van het onbeperkte account hebt en daarnaast inzicht in categorieën en je kunt bankmutaties en rapportages lezen.

Reeleezee

Reeleezee biedt ondernemers meer ruimte om te groeien in een onderneming. Ondernemers kunnen zonder zorgen te werk gaan en de boekhouding volledig automatiseren en efficiënter maken. In 2002 waren zij het eerste online boekhoudprogramma voor ondernemers in Nederland. Tevens stellen zij de mening van de gebruiker centraal om voor constante verbetering te zorgen.

Voor- en nadelen

De flexibiliteit van Reeleezee is het grootste voordeel. Daarnaast houden ze goed rekening met klanten en worden er waar nodig aanpassingen aan het programma gedaan. Reeleezee is eenvoudig te gebruiken en toegankelijk voor iedereen en er wordt vanaf de start voor begeleiding gezorgd.
Een nadeel van het programma is het gebrek aan informatie over de beveiliging van de gegevens. Tevens is Reeleezee constant in ontwikkeling wat steeds voor nieuwe versies zorgt en vervelend kan zijn voor gebruikers.

Prijs

Het gratis aanbod van Reeleezee is gebonden aan het uitvoeren van maximaal vijf bank- en vijf kasbetalingen, waar de meeste ondernemers niet genoeg aan hebben. Hoe intensiever het programma gebruikt wordt, hoe sneller het tarief stijgt, wat hoog kan oplopen. Voor goedkopere pakketten betaal je tussen de 20 en 40 euro per maand.

Geplaatst op |